Rondreis Noord Thailand Kidz 15 dgn. va. € 1695

Rondreizen door Thailand aangeboden door Koning Aap.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
reizen
Medewerker
Medewerker
Berichten: 92
Lid geworden op: vrijdag 27 augustus 2010, 12:56

Rondreis Noord Thailand Kidz 15 dgn. va. € 1695

#1 Bericht door reizen » zaterdag 19 januari 2013, 08:42

15 dagen vanaf € 1695


• Reisduur: 15 dagen
• Prijs vanaf € 1695
• Rustig reistempo met voldoende vrijheid
• Mooie optionele trektocht mogelijk
• Relaxen op een bounty strand
• Met zorg uitgezochte accommodatie
• Verblijf op een drijvend hotel

Deze reis boeken!


Dagprogramma:

Dag 1 : Vertrek Amsterdam/Brussel

Je vertrekt naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt en je Thailand rondreis van start gaat.

Dag 2 : Aankomst Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar het hotel gebracht. De afstand van de luchthaven naar je hotel is 38 km; het is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte hoe lang je erover doet.

De wolkenkrabbers en ultramoderne winkelcentra van de miljoenenstad Bangkok staan in scherp contrast met haar vele authentieke wijken, kleurrijke markten en gouden tempels. Ontdek de hoofdstad per 'tuktuk' of omzeil het drukke verkeer en neem een watertaxi door de klongs (kanalen). Bangkok is een wereldstad en wellicht door haar tegenstellingen zo aantrekkelijk. Je hebt de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen.

Dag 3 : Bangkok

Vrije dag. Voor jong en oud is een optionele tocht per ‘longtailboot’ een prettige manier om kennis met de stad te maken. Je komt met dit vervoermiddel op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Regelmatig word je vriendelijk toegeroepen of gezwaaid.

Je kunt het Grand Palace bekijken (het koninklijk paleis van Koning Bhumipol) of een van de vele wats (tempels). Dé toeristische attractie van Bangkok, Wat Phra Kaew, wordt bewaakt door reusachtige kleurige beelden van poortwachters (de Efteling is er niks bij). De kleine Smaragden Boeddha is het belangrijkste beeldje hier en wordt door de Thai massaal geëerd.

Dag 4 : Bangkok - Drijvende Markt - Kanchanaburi - River Kwai

Vandaag reizen we eerst naar de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak. Het is leuk om te zien hoe kleine bootjes met allerlei waar door elkaar heen manoeuvreren. Naast mango's en grote trossen bananen worden er ook Thaise hoedjes, parasols, prachtige rokken en andere kleding verkocht. Op sommige bootjes staat een kookstel, waarop verrukkelijke hapjes worden bereid.

Je gaat verder naar Kanchanaburi. Een deel van deze Thailand groepsreis leggen we zelfs af met de trein die over de beruchte Birmaspoorlijn rijdt. Via de brug over de Kwai rivier (bekend van de film ‘Brigde over the River Kwai’) kom je het plaatsje binnen.

Dag 5 : River Kwai

Vrije dag. Je kunt heerlijk relaxen in de hangmat voor je kamer, een Mondorp of grotten bezoeken of zwemmen in het heldere water van de Erawan watervallen. Deze waterval ligt in een sprookjesachtige omgeving en heeft 7 niveaus met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter. De kans is aanwezig dat de lokale jeugd van het nabijgelegen Mondorp je uitdaagt voor een potje voetbal.

Dag 6 : River Kwai - Ayutthaya - Chiang Mai

We verlaten River Kwai en rijden vandaag allereerst in 2½ uur (190 km) naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van het koninkrijk Siam. In de 17de eeuw was Ayutthaya één van de belangrijkste steden van Azië, een 'Venetië van het Oosten', met kanalen, prachtige paleizen en mooie tempels. De stad verloor zijn eer en rijkdom toen deze, ook heden ten dage nog om onbegrijpelijke redenen, door de Birmanen in 1767 werd verwoest. De schoonheid en grandeur van enkele honderden jaren zijn in Ayutthaya toch nog duidelijk zichtbaar. Je kunt de Wat Panam Chern tempel en de Wat Sri Samphet tempel met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex bezoeken.

Dag 7 : Chiang Mai

Je komt vandaag aan in Chiang Mai. Hier vind je tientallen tempels, heerlijke massagesalons en een leuke, kilometerslange avondmarkt. Het is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn vele tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen boeddha. Het moderne Chiang Mai is erg toeristenvriendelijk en het staat bekend om zijn vele restaurantjes.

Je kunt tjidens deze rondreis fietsen huren en de omgeving al fietsend verkennen of rond dwalen door de kleine winkelstraatjes, waar veel antiek te vinden is.

Dag 8 - 9: Chiang Mai / optionele trekking

Wil je een fantastisch avontuur beleven, kies dan voor een optionele tweedaagse wandeltocht door de jungle en langs verschillende bergstammen (opgeven bij je boeking!). Je slaapt in een eenvoudig dorp waar de bevolking nog grotendeels leeft op een authentieke manier. Een trekking is een intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Je maakt kennis met de levenswijze van een unieke groep mensen; een tocht die je wellicht een andere kijk op het leven zal geven.
Je wordt bij de tweedaagse trektocht begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is goed te doen voor mensen met een goede conditie.

Dag 10 : Chiang Mai - Bangkok

’s Ochtends bezoek je tijdens deze Thailand groepsreis het olifantentrainingscentrum Chiang Dao, waar jonge olifantjes opgeleid worden voor bijvoorbeeld werk in de houtindustrie.

In de namiddag (afhankelijk van de vertrektijd) stappen we op de nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes terug naar Bangkok, waar we de volgende ochtend aan zullen komen. Ook nu slapen we in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. De rit van 700 km duurt ongeveer twaalf uur.

Dag 11 - 13: Bangkok - Koh Samed

De bus staat weer voor ons klaar en brengt ons in circa 3½ uur van Bangkok naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Phe. Hiervandaan nemen we de ferry (drie kwartier varen) naar Koh Samed, een prachtig tropisch eiland. Het eiland is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende witte palmenstranden en een blauwe zee. Koh Samed is onderdeel van het Koh Samed National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Het is 131 km² en werd in 1981 gesticht.

Op Koh Samed heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, te snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland.

Dag 14 : Koh Samed - Vertrek Bangkok

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland', en dan is helaas aan je verblijf op dit paradijs alweer een einde gekomen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Je wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam/Brussel, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 15 : Aankomst Amsterdam/Brussel

Hier komt helaas een einde aan jouw Thailand groepsreis.

Meer informatie of deze reis boeken!

Deze Reis wordt u aangeboden door Koning Aap

Afbeelding

Druk en zetfouten voorbehouden!


Plaats reactie

Terug naar “Koning Aap”