Familie Rondreis Het land van de Glimlach 22 dgn. va. € 1995

Rondreizen door Thailand aangeboden door Koning Aap.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
reizen
Medewerker
Medewerker
Berichten: 92
Lid geworden op: vrijdag 27 augustus 2010, 12:56

Familie Rondreis Het land van de Glimlach 22 dgn. va. € 1995

#1 Bericht door reizen » zaterdag 19 januari 2013, 08:36

22 dagen vanaf € 1995


• Reisduur: 22 dagen
• Prijs vanaf € 1995
• Rustig reistempo met voldoende vrijheid
• Mooie optionele trektocht mogelijk
• Ontspannen op een bounty strand
• Diverse accommodaties met zwembad
• Verblijf op een drijvend hotel

Deze reis boeken!


Dagprogramma:

Dag 1 : Vertrek Amsterdam/Brussel

Je vertrekt naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt en jouw Thailand rondreis van start gaat.

Dag 2 : Aankomst Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar het hotel gebracht (het is 38 km van de luchthaven naar je hotel; de tijd die je erover doet is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte). De wolkenkrabbers en ultramoderne winkelcentra van de miljoenenstad Bangkok staan in scherp contrast met haar vele authentieke wijken, kleurrijke markten en gouden tempels. Ontdek de hoofdstad per 'tuktuk' of omzeil het drukke verkeer en neem een watertaxi door de klongs (kanalen). Bangkok is een wereldstad en wellicht door haar tegenstellingen zo aantrekkelijk. Je hebt de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen.

Dag 3 : Bangkok

Vrije dag. Voor jong en oud is een optionele tocht per ‘longtailboot’ een prettige manier om kennis met de stad te maken. Je komt met dit vervoermiddel op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Regelmatig word je vriendelijk toegeroepen of gezwaaid.

Je kunt het Grand Palace bekijken (het koninklijk paleis van Koning Bhumipol) of een van de vele wats (tempels). Dé toeristische attractie van Bangkok, Wat Phra Kaew, wordt bewaakt door reusachtige kleurige beelden van poortwachters (de Efteling is er niks bij). De kleine Smaragden Boeddha is het belangrijkste beeldje hier en wordt door de Thai massaal geëerd.

Dag 4 : Bangkok

Vrije dag. Bangkok is een op-en-top Aziatische stad met monniken, tempels, tuk tuks en lekker eten. Maar wist je dat er in Bangkok ook uitgestrekte groengebieden zijn? Wat dacht je van een unieke fietstocht (minimum leeftijd 10 jaar) over rustige paden langs groene klongs die je leiden door het Bangkok van 30 jaar geleden? Tussen de fruitplantages en rijstveldjes fiets je over smalle paden al dan niet boven de kanalen (klongs). Verkeer zul je hier nauwelijks tegenkomen.

Dag 5 : Bangkok - Drijvende Markt - Kanchanaburi - River Kwai

Vandaag reizen we eerst naar de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak. Het is leuk om te zien hoe kleine bootjes met allerlei waar door elkaar heen manoeuvreren. Naast mango's en grote trossen bananen worden er ook Thaise hoedjes, parasols, prachtige rokken en andere kleding verkocht. Op sommige bootjes staat een kookstel, waarop verrukkelijke hapjes worden bereid.

Je gaat verder naar Kanchanaburi. Een deel van de reis leggen we zelfs af met de trein die over de beruchte Birmaspoorlijn rijdt. Via de brug over de Kwai rivier (bekend van de film ‘Brigde over the River Kwai’) kom je het plaatsje binnen.

Dag 6 : River Kwai

Vrije dag. Je kunt heerlijk relaxen in de hangmat voor je kamer, een Mondorp of grotten bezoeken, of zwemmen in het heldere water van de Erawan watervallen. Deze waterval ligt in een sprookjesachtige omgeving en heeft 7 niveaus met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter. De kans is aanwezig dat de lokale jeugd van het nabijgelegen Mondorp je uitdaagt voor een potje voetbal.

Dag 7 : River Kwai - Ayutthaya

We vervolgen de Thailand groepsreis met onze eigen bus naar de voormalige hoofdstad van Siam; Ayutthaya. In de 17de eeuw was dit een van de belangrijkste steden van Azië met kanalen, prachtige paleizen en tempels. Waar de schoonheid en grandeur van honderden jaren geleden ook nu nog duidelijk zichtbaar zijn. Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad.

Ayutthaya is gesticht in 1350. Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van de stad. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Sri Sanphet. Ten zuiden van de tempel ligt de modernere Viharn Phra Mongkol Bopit. Dit complex herbergt een van de grootste bronzen boeddhabeelden van Thailand.

Dag 8 : Ayutthaya - Sukhothai

Je reist naar Sukhothai, waar je een facultatief bezoek kunt brengen aan het Historical Park van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot 1350. Je ziet immense boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van Thailands World Heritage Sites. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 m. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende boeddha, die bekend is van talloze plaatjes.

Dag 9 : Sukhothai

Vrije dag in Sukhothai.

Dag 10 : Sukhothai - Lampang

Lampang is een prima overnachtingplaats langs de centrale route noordwaarts naar Chiang Mai. In de omgeving van Lampang kun je een bezoek brengen aan de Wat Phra Dhat Lampang Luang in Ko Kah met een boeddhabeeld van smaragd. Interessant is ook de Wat Phra Keo Don Tao, een zeer interessante tempel in Birmese stijl, alsmede de Wat Chedi Sao met zijn vele kleine pagodes. Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog ritjes kunt maken met paard en wagen. De Thai zelf noemen de stad dan ook nog steeds ‘Paardenkarstad’. Wil je naar een aparte markt, dan kun je naar het nabijgelegen Tung Kwai. Hier worden allerlei jungleproducten verhandeld, zoals wilde orchideeën, slangen, insecten en schildpadden.

De geschatte reisduur voor vandaag is 2½ uur (200 km).

Dag 11 : Lampang - Elephant Conservation Centre - Chiang Mai

Op weg naar Chiang Mai kom je langs het Elephant Conservation Centre, waar we stoppen voor een bezoekje. Er is o.a. een olifantenziekenhuis en het olifantenpoeppapierproject.

Je komt vandaag aan in Chiang Mai. Hier vind je tientallen tempels, heerlijke massagesalons en een leuke, kilometerslange avondmarkt. Het is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn vele tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen boeddha. Het moderne Chiang Mai is erg toeristenvriendelijk en het staat bekend om zijn vele restaurantjes.

De geschatte reisduur voor vandaag is 1½ uur (80 km).

Dag 12 : Chiang Mai

Vandaag breng je in de ochtend een bezoek aan de mooie botanische tuinen die vernoemd zijn naar de koningin van Thailand: Queen Sirikit Botanical Gardens. Je ziet er de vele planten- en bloemensoorten die in Thailand voorkomen. 's Middags gaan we naar Chiang Mai Zoo. De dierentuin is gelegen aan de voet van een berg in een schitterend heuvelachtig landschap. Er wonen zo'n 7000 dieren!
Als je niet deelneemt aan de optionele tweedaagse trektocht kun overige dagen in Chiang Mai fietsen huren en de omgeving al fietsend verkennen of rond dwalen door de kleine winkelstraatjes, waar veel antiek te vinden is. Breng een bezoek aan een boeddhistisch klooster, of ga naar een Thaise bokswedstrijd.

Dag 13 : Chiang Mai / optionele trekking

Vrije dag in Chiang Mai. De personen die zich hebben opgegeven voor de tweedaagse trektocht wandelen vandaag hun tweede dag.

Dag 14 : Chiang Mai - Chiang Rai / optionele trekking

Vandaag eindigt de prachtige facultatieve trektocht. Moe maar voldaan word je met een (mini)bus in de loop van de middag naar Chiang Rai gebracht, samen met de niet-wandelaars.

Onderweg wordt er ook gestopt bij een dorpje van de Padaung (voor velen beter bekend als de Longnecks), oorspronkelijk afkomstig uit Myanmar. Veel Padaung zijn tegenwoordig te vinden in Thailand, gevlucht voor het geweld van het militaire regime. Het volk is beroemd geworden door hun 'giraffe-vrouwen'. Als ze vijf jaar waren geworden kregen de meisjes vroeger de eerste ring van messing om hun hals en om het jaar kwam er daar eentje bij. Als ze volwassen waren stak hun hoofd wel een centimeter of dertig boven hun schouders uit.

Dag 15 : Chiang Rai

Vrije dag in Chiang Rai. Je kunt er vandaag voor kiezen een facultatief bezoek te brengen aan de Gouden Driehoek en de grensplaats Mae Sai. Het grensgebied van Thailand, Laos en Myanmar (daar waar de rivieren Ruak en Mekong bijeen komen) is bekend als de beruchte Gouden Driehoek en de papaverteelt voor verwerking in opium en heroïne is hier de belangrijkste inkomstenbron. Het Birmese deel van deze streek wordt geheel beheerst door gewapende bendes die hier regeren als roofridders, maar wij blijven gelukkig op het Thaise stuk. We bezoeken ook de kleurrijke markt van het aan Myanmar grenzend stadje Mae Sai waar, zonder dat we het beseffen, veel smokkelwaar wordt verhandeld. 's Avonds keren we weer terug naar Chiang Rai.

Dag 16 : Chiang Rai - Mae Ka Chan - Chiang Mai

Via het stadje Mae Ka Chan, dat vooral bekend staat om haar heetwaterbronnen (waarin de lokale bevolking wel eens kwarteleitjes kookt!) reis je per bus terug naar Chiang Mai. De geschatte reisduur is drie uur (120 km).

In de namiddag (afhankelijk van de vertrektijd) stappen we in Chiang Mai op de nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes terug naar Bangkok, waar we de volgende ochtend aan zullen komen. We slapen in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai en kun je de taal nog wat oefenen. De nachtelijk treinrit duurt circa 12 uur, je legt een afstand af van 700 km.

Dag 17 : Bangkok - Koh Samed

De bus staat weer voor ons klaar en brengt ons in circa 3½ uur van Bangkok naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Phe. Hiervandaan nemen we de ferry (drie kwartier varen) naar Koh Samed, een prachtig tropisch eiland. Het eiland is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende witte palmenstranden en een blauwe zee. Koh Samed is onderdeel van het Koh Samed National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Het is 131 km² en werd in 1981 gesticht.

Op Koh Samed heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, te snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland.

Dag 18 : Koh Samed

Vrije dag op het eiland Koh Samed.

Dag 19 : Koh Samed

Vrije dag op het eiland Koh Samed.

Dag 20 : Koh Samed

Vrije dag op het eiland Koh Samed.

Dag 21 : Koh Samed - Vertrek Bangkok

Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland', en dan is helaas aan je verblijf op dit paradijs alweer een einde gekomen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Je wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor je terugvlucht naar Amsterdam/Brussel, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 22 : Aankomst Amsterdam/Brussel

Hier eindigt helaas deze geweldige Thailand groepsreis.

Meer informatie of deze reis boeken!

Deze Reis wordt u aangeboden door Koning Aap

Afbeelding

Druk en zetfouten voorbehouden!


Plaats reactie

Terug naar “Koning Aap”