Motor Rondreis 15 dgn. va. € 2950

Motorreizen door Thailand
Plaats reactie
Bericht
Auteur
reizen
Medewerker
Medewerker
Berichten: 92
Lid geworden op: vrijdag 27 augustus 2010, 12:56

Motor Rondreis 15 dgn. va. € 2950

#1 Bericht door reizen » zaterdag 19 januari 2013, 07:57

15 dagen vanaf € 2950


• Reisduur: 15 dagen
• Prijs vanaf € 2950
• Internationale vluchten
• Alle transfers
• Lokaal transport genoemd in de dag-to-dag beschrijving
• Accommodatie
• Motorhuur
• Volgauto met chauffeur
• Monteur
• Nederlandstalige reisbegeleiding

Deze reis boeken!


Programma:

Tijdens deze Thailand motorreis geniet je van het tropische berglandschap van Noord Thailand dat bestaat uit ondoordringbare jungle afgewisseld met vruchtbare akkers en rijstterrassen. Er wonen vele bergvolkeren die ieder hun eigen cultuur hebben waaronder de Karen Langnek stammen. Ook voor motorrijders is dit gebied de 'gouden driehoek'. Het is puur genieten van de goede asfalt wegen met zalige bochten die zich door de bergen slingeren en van spannende off road paden langs immense grotten, watervallen, rijstterrassen en kleine dorpjes. Verder maken het fijne klimaat, de mogelijkheid om een olifantentrek of een wildwaterraft te maken en de heerlijke Thaise keuken deze reis onvergetelijk.

Motorrijden door de gouden driehoek
Voor een motorrijder heeft Thailand alle ingrediënten: een fijn klimaat, goede asfaltwegen met prachtige bochten en weinig verkeer, leuke off road paden en kleine weggetjes met zig-zag bochten. Je rijdt door de tropische heuvels van Noord Thailand, waar de motor hét vervoermiddel is. Slechts een enkeling kan een auto veroorloven, dus tref je in elk dorp een aantal winkels waar Japanse motorfietsen verkocht worden. Vaak worden de motoren hier omgebouwd tot mini vrachtauto, taxi of mobiel restaurant door er een zijspan of aanhanger aan vast te zetten. Een groot voordeel van reizen per motor door Thailand is dat je plaatsen kunt bereiken die je per auto nooit aan zult kunnen doen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de Thaise bevolking in afgelegen gebieden leeft. Na de rit kan je het stof wegspoelen en eventueel ander lichamelijk ongemak is snel verholpen met een Thaise massage.

De motoren
Je maakt gebruik van een Japanse 250 cc off road motor. Dit is een handelbaar model dat uitgerust is met schijfrem en elektrische starter. De motoren zijn gemaakt voor verschillende soorten terreinen. Je rijdt er soepel mee door de vele bochten op de route. Waar asfalt ophoudt kun je met dit vervoersmiddel gewoon doorrijden. Met profiel banden en lange veerwegen zijn deze motoren geschikt voor hobbelige kleipaden, stoffige zandwegen en het oversteken van kleine riviertjes.

Intenser reizen
Motorrijden is een intensere manier van reizen dan bijvoorbeeld per bus of trein. Doordat je niet in een cabine zit ben je je als motorrijder meer bewust van de adembenemende omgeving en maak je er actief deel van uit.

Meer informatie of deze reis boeken!

Dag 1 : Vertrek Amsterdam

Vlucht naar Chiang Mai met een overstap in Bangkok. Je motorreis door Thailand kan beginnen!

Dag 2 : Aankomst Chiang Mai

We vliegen naar Chiang Mai, het begin- en eindpunt van onze motorrondreis door Noord-Thailand. De rest van de dag heb je tijd om de stad te verkennen. Chiang Mai, de grootste plaats in het noorden, heeft een vierkante stadsmuur met daar omheen de stadsgracht. De stad telt meer dan driehonderd tempels die versierd zijn met draken en die onderdak bieden aan ontelbare met bladgoud bedekte boeddhabeelden.De meeste tempels zijn omringd door witte muren, daar binnen vormen de palmbomen en monniken gekleed in fel oranje gewaden een oase van rust.De restaurants, terrasjes en geurige eetstalletjes op straat bieden volop mogelijkheid kennis te maken met de gevarieerde Thaise keuken.

Dag 3 : Chiang Mai – Mae Chaem (120km)

Na een uitleg over de motoren maken we een eerste rit om aan onze motoren en het links rijdende verkeer te wennen. De hoofdwegen in Noord -Thailand verkeren in zeer goede staat. Er is weinig verkeer en omdat nagenoeg iedereen zich aan de regels houdt, ontstaan er zelden gevaarlijke situaties. De bochten en afdalingen zijn echter scherper en steiler dan je soms verwacht. Zelfbeheersing is dus geboden.
De meeste plaatsen die we bezoeken zijn te bereiken via hoofdwegen. We kiezen er echter voor om, wanneer de tijd dat toelaat, ongeplaveide wegen en paden te nemen. Hierdoor kunnen we ook minder toegankelijke gebieden bezoeken.

We verlaten Chiang Mai over de snelweg naar het zuiden.

Dag 4 : Mae Chaem – Mae Ruam (100 km)

We vervolgen de bochtige weg met fraaie uitzichten richting Khun Yuam en slaan een zijweg in. Nu zul je merken waarom we op off road motoren rijden. Dwars door de heuvels kronkelen smalle wegen en paden naar afgelegen dorpen. De paden zijn goed berijdbaar als het niet net geregend heeft. Toch moet je geconcentreerd blijven rijden omdat het water gedurende de regenperiode diepe gleuven uit de steile stukken van de weg heeft gesleten. We doorkruisen dorpen waar bergvolkeren als de Karen en Hmong wonen. De meeste volkeren zijn in de loop der tijd verdreven uit China, Tibet, Myanmar (Birma) en Laos.

Dag 5 : Mae Ruam - Mae Hong Song (170 km)

Over off road paden doorkruisen we de heuvels. Het laatste deel van de route loopt over de hoofdweg, door bossen en rijstvelden, naar ons hotel in Mae Hong Song. Het is een gezellige plaats aan de voet van een heuvel waarop de Phra That tempel staat. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad.

In de omgeving liggen drie dorpen waar de ‘langnek’ Karen wonen. De vrouwen van deze stam dragen van kinds af aan koperen of bronzen ringen om hun nek en benen. Elk jaar wordt een nieuwe ring toegevoegd. Als de vrouw de huwbare leeftijd bereikt, is de nek ongeveer 25 centimeter lang. De ringen wegen dan negen tot tien kilo.

Dag 6 : Mae Hong Song – Pai (140km)

We rijden door een vallei met rijstterrassen en komen uit bij de watervallen van Pha Sua. Na een duik in het heldere water rijden we terug naar de hoofdweg. We bezoeken de heilige visgrot en vervolgen onze weg naar het noorden. Via een steil en smal bergpad komen we uit bij het grottencomplex van Tham Lot. Met een gids en lantaarns lopen we door de verschillende kamers met imposante rotsformaties. Echte liefhebbers kunnen door het water naar de derde kamer waden waar zwaluwen en vleermuizen huizen. Bij de plaats Soppong rijden we de hoofdweg weer op richting Pai.

Dag 7 : Pai

We blijven een dag in Pai, een dorp aan de rivier Nam Pai waar genoeg te beleven valt.
Met een bamboevlot de rivier af drijven of op een rubbervlot een wilder gedeelte van de rivier afzakken met spectaculaire stroomversnellingen. Op de rug van een olifant door de jungle of een kookcursus van een paar uur volgen waarbij je de geheimen van de verrukkelijke Thaise keuken leert kennen. Ontspannen en met een cocktail aan de rivier een boek lezen of kaarten schrijven, behoort ook tot de opties.

Dag 8 : Pai – Chiang Dao (130km)

Over slingerende bergwegen rijden we richting Mat Taeng. Na zeventig kilometer verlaten we de geplaveide wegen en gaan via off road paden naar het noorden.Steile en bochtige paden voeren langs olifantenkampen, rijstterrassen, bruisende rivieren en magnifieke uitzichten over vruchtbare valleien. Op sommige trajecten kan de volgauto ons niet altijd volgen omdat de paden te steil of te smal zijn. Na het nodige zweten en stof happen maar vooral ook het genieten van het off the road rijden, bereiken we Chiang Dao.

We overnachten in traditioneel gebouwde teakhouten villa’s tussen groene tuinen met vijvers en tropische bloemen.

Dag 9 : Chiang Dao – Tha Ton (150km)

We vervolgen onze route naar het noorden. Dichtbij de grens met Myanmar rijden we over rustige wegen langs Doi Ang Khang, een berg omringd door akkers met groente, fruit en bloemen. Via Fang komen we uit Tha Ton. Vanaf ons hotel, een complex met kleine bungalows dat aan de rivier ligt, zie je de grens met Myanmar. Als je zin hebt, kun je nog een rit langs de rivier maken en de zeven boeddhabeelden bekijken. Ook Tha Ton heeft een tempel die op een heuvel ligt met uitzicht over het stadje. Elke dag wordt hier in alle vroegte een grote bel geluid die over de gehele vallei te horen is. Het teken voor de monniken om op te staan.

Dag 10 : Tha Ton – Chiang Rai (80km)

Wij zetten de motoren in longtails, kano’s met een motor waarvan de schroef aan een lange pijp is gemonteerd, en varen de rivier Nam Mae Kok af. Dat kan alleen wanneer er genoeg water in de rivier is. Bij ondiepe gedeeltes zullen we de boot uit moeten om hem naar dieper water te trekken. Onderweg stoppen we bij warmwaterbronnen, een bergdorp en een centrum waar olifanten worden getraind voor bosarbeid. We leggen aan in Chiang Rai en rijden naar ons hotel.

Dag 11 : Chiang Rai dagtocht (180km)

Vanuit Chiang Rai maken we twee dagtochten door de Gouden driehoek, het grensgebied van Myanmar, Thailand en Laos dat berucht is vanwege zijn opiumhandel. De tochten gaan over kleine binnendoor wegen en off road paden door een prachtige omgeving vol eindeloze jungles en langs de Mekong. We rijden door de theeplantages van Mae Salong, een plaats met duidelijk Chinese invloeden. Mae Salong is gesticht door een regiment van de Kuonmintang Chinese Nationalist Army, het KMT. Dit leger vluchtte in 1949 voor de communisten uit het Chinese Yunnan. We kronkelen de berg Doi Tung omhoog en komen door de dorpen van Lisu, Shan, Lahu, Karen en Akha. De meeste bergstammen verdienen, net als het KMT, hun levensonderhoud met opiumteelt.

Dag 12 : Chiang Rai dagtocht (150 km)

Vandaag maken we nogmaals een tocht in de omgeving van Chiang Rai. Er is hier namelijk zat te zien en te ondernemen.

Dag 13 : Chiang Rai – Chiang Mai (230km)

Een laatste keer starten we onze motoren en rijden langs een heuvelrug richting zuiden. We picknicken aan de voet van een grote waterval en genieten nog een keer van het tropisch landschap. De drukte neemt toe naar mate we de vallei van Chiang Mai naderen. We laten de spullen achter in ons hotel en brengen de motoren naar het verhuurbedrijf.

's Avonds hebben we tijd genoeg om de honderden sfeervol verlichte kraampjes van de nachtbazaar te bezoeken. Voor weinig geld kun je hier, na de nodige onderhandelingen, eigenaar worden van nep merkkleding, cd’s, sieraden, met de hand gemaakte souvenirs en Rolexhorloges. Een feest voor het oog zijn de ernaast gelegen kleurige groenten- en fruitstallen en de talrijke eetstalletjes waar je een verse portie Pad Thai of andere lekkernij kunt laten klaarmaken.

Dag 14 : Verblijf Chiang Mai / vertrek Amsterdam
s’Avonds vliegen we via Bangkok naar Nederland. Overdag heb je tijd om een echte Thaise massage te proberen, de laatste inkopen te doen, een museum te bezoeken bijvoorbeeld het nationale museum en het bergvolkeren museum, een duik te nemen in een zwembad, of gewoon door de stad slenteren en een terrasje pikken voor je motorrondreis door Thailand helaas ten einde is.

Dag 15 : Aankomst Amsterdam
‘s Ochtends landen we op Schiphol.

Meer informatie of deze reis boeken!

Deze Reis wordt u aangeboden door Koning Aap

Afbeelding

Druk en zetfouten voorbehouden!


Plaats reactie

Terug naar “Motorreizen”