Groepsreis Indochina Hoogtepuntnen 21 dgn. va € 2099

Rondreizen door Thailand aangeboden door Baobab Reizen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
reizen
Medewerker
Medewerker
Berichten: 92
Lid geworden op: vrijdag 27 augustus 2010, 12:56

Groepsreis Indochina Hoogtepuntnen 21 dgn. va € 2099

#1 Bericht door reizen » maandag 06 augustus 2012, 13:38

21 dagen vanaf € 2099


• Reisduur: 21 dagen
• Prijs vanaf € 2099 (p.p. bij 2 personen/21 dagen)
• Vlucht Bangkok v.v.
• Ticketbelastingen en brandstofheffingen, zoals geldig op het moment van boeking van je reis
• Alle vervoer op reisdagen met comfortabele bus
• Nachttrein van Bangkok naar Ubon Ratchathani in 2e klas slaaptrein
• Nachttrein van Bangkok naar Ubon Ratchathani in 2e klas slaaptrein
• Boottocht op de Mekong Rivier
• Alle overnachtingen tijdens deze reis in hotels
• Homestay in Sambor Prei Kuk
• Homestay in Sambor Prei Kuk
• Maaltijden: alle ontbijten en tijdens de homestay ook 1x lunch en 1x diner
• Bezoek aan Wat Phou en Phou Asa tempels
• Bezoek aan het tempelcomplex van Sambor Prei Kuk
• Nederlandstalige reisbegeleiding

Deze reis boeken!


Dagprogramma:

Dag 1: Vertrek naar Bangkok
Vandaag vertrek je naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Je komt hier de volgende ochtend aan.

Dag 2: Aankomst Bangkok
Vandaag land je in het bruisende Bangkok voor de start van je rondreis Thailand, Laos & Cambodja. De stad ziet er heel westers uit, maar in de kleine steegjes van Chinatown en het oude centrum klopt nog steeds het hart van een Aziatische stad. Buiten je hotel zit je meteen middenin het straatleven. Van kleding tot tropische vruchten en parfums, bij de kraampjes op de trottoirs vind je het allemaal. Pak een watertaxi naar het Koninklijk Paleis, of onderga een Thaise massage in de tempel Wat Arun. ’s Avonds kun je naar de nachtmarkten van Pathpong of Sukhumvit Road. En lekker eten natuurlijk. Verse chilipepers, kokosmelk, citroengras en koriander schudden je smaakpupillen wakker.

Dag 3: Bangkok – nachttrein naar Ubon Ratchathani
Aan het eind van de dag stappen we op de nachttrein naar Ubon Ratchathani, dichtbij Laos.

Facultatieve excursies
Khlong tocht
De Khlongs zijn de waterwegen die Bangkok doorsnijden, en de stad de bijnaam ‘Venetië van het Oosten’ opleverden. Een prima infrastructuur om Bangkok uitgebreid te verkennen. De riviertaxi brengt je naar de groente- en fruitmarkt in de wijk Nonthaburi. Een longtailboot brengt je daar naar de goudkleurige beelden van de tempel Wat Sao Thong Hin. Om je heen zie je het dagelijkse leven rond het water. De directe omgeving van Bangkok is heel landelijk.

Dag 4: Ubon Ratchathani – Boloven Plateau
Een mooie rit brengt je vandaag de grens met Laos over naar het prachtige Boloven Plateau, op een kilometer boven de zeespiegel. Dit is een van de vruchtbaarste gebieden van Laos. Daarom was het ooit het centrum van de Frans koloniale landbouw. Met succes startten de Fransen hier de verbouw van koffie. Maar hier groeien ook bananen, thee, kardamom en de durian, met zijn weeë geur en zoete smaak. Je logeert in een heerlijke ecolodge. Geniet van een Mekong-whiskey of kopje lokale koffie op het terras én van het uitzicht op de Tad Fane-watervallen die zich hier 120 meter omlaag storten.

Dag 5: Boloven Plateau
Vrije dag.

Facultatieve excursies
Dagtocht naar Beloven Plateau
Tijdens de Vietnam-oorlog vluchtten veel mensen naar het Boloven Plateau, minderheden van Indonesische oorsprong die animistische godsdiensten aanhangen. Met een gids kun je een prachtige tocht door deze mooie omgeving maken. Jullie komen dan langs koffie– en theeplantages en de spectaculaire Tad Fane watervallen. Hoewel de natuur in de regio bedreigd wordt door de jacht en de uitbreiding van koffieplantages, wordt het nationale park goed beschermd. Er leven dus nog wilde olifanten en tijgers. En misschien hoor je de roep van de gibbon nog in het wild.

Dag 6: Boloven Plateau – Khong Eiland
Met onze eigen bus volgen we de Mekong Rivier zuidwaarts. Onderweg neem je een kijkje bij Wat Phou, de best bewaarde Khmer-tempel van Laos en nog ouder dan Angkor Wat. Wat Phou ligt prachtig tegen een helling, die al sinds de prehistorie heilig is. Beneden zijn de resten mooi blootgelegd, maar bovenop de heuvel wordt het heiligdom voor een deel nog overwoekerd door de stammen en wortels van grote bomen. Bij Phou Asa, een andere tempel uit de Khmer-periode, kun je een ritje op een olifant maken. Aan het eind van de middag brengt een veerdienst je over de Mekong naar Khong Eiland.

Dag 7: Khong Eiland
Khong Eiland ligt in het betoverende Sipandone, letterlijk: vierduizend eilanden. In het regenseizoen wordt de Mekong hier wel 14 kilometer breed. In het droge seizoen vallen, naast de tientallen ‘vaste’ eilanden, ook duizenden kleinere eilandjes en zandplaten droog. Auto’s zijn er niet en dat maakt een stuk fietsen hier nog leuker. De bevolking leeft van wat land en rivier opbrengen: rijst, kokosnoten en vis. Hun huizen zijn vaak op palen gebouwd. Met handen en voeten is het contact zo gelegd. In de middag springen we op de fiets en maken we een tochtje langs de mooiste plekken van het eiland.

Facultatieve excursies
Boottocht Sipandone
Wil je de delta per boot verkennen? Dat kan vandaag ook. Onder begeleiding van een gids maak je een leuke boottocht, met genoeg zwemstops!

Dag 8: Khong Eiland – Stung Treng – Kratie
Voor de grens met Cambodja neem je een kijkje bij de Niagara van Laos: een stroomversnelling van de Mekong. Eenmaal over de grens varen we zelf de Mekong op. Bij Khampi ga je op zoek naar de Irrawaddy dolfijn. Waarschijnlijk zijn er nog maar een paar honderd van deze dieren in leven. Hopelijk krijg jij er vandaag één te zien. Je overnacht vlakbij in Kratie.

Nota bene
Houd er rekening mee dat de afstanden in deze reis redelijk groot zijn en dat het maken van verschillende excursies soms veel tijd in beslag neemt.

Dag 9: Dag 9 Kratie – Phnom-Penh
We rijden verder naar Phnom-Penh. Onderweg stoppen we in een dorp waar afstammelingen van de Cham uit Vietnam wonen. Vooral in de jaren 70, onder het regime van de Rode Khmer, werden de Cham moslims vervolgd. Een groot deel van hun moskeeën is verwoest, maar inmiddels is een aantal weer opgebouwd en een bezichtiging waard. Aan het einde van de dag kom je aan in Phnom-Penh, een boeiende stad, waar je je nog een beetje pionier voelt.

Dag 10: Phnom-Penh
Je hebt vandaag een vrije dag in Phnom-Penh. Op de centrale markt is zowat alles te koop en langs de boulevard is het leuk flaneren. Om je indrukken van de middag te verwerken strijk je neer op een terras langs de Mekong en zie je de zon met een glas Franse pastis ondergaan achter de rivier.

Facultatieve excursies
Stadstour
Ga zeker mee met onze stadstour: de beste manier om Phnom-Penh te leren kennen. We bezoeken de Killing Fields waar de slachtoffers van het regime worden herdacht. In de stad zelf bekijken we de Tuol Sleng gevangenis, nu ingericht als museum.

Dag 11: Phnom-Penh – Sambor Prei Kuk (Homestay)
Dit is Fair weg volgens Baobab: vandaag ga je naar de tempels van Sambor Prei Kuk, die ouder zijn dan Angkor. We stappen uit bij de Isanborei Crafts hut, waar het dorpshoofd je vertelt over de ambachtstradities die hier worden bewaard. Dan stap je op de fiets en maak je een schitterende tocht langs de tempels. Sommige zijn nog met bomen overgroeid. Indrukwekkend, en het is hier bovendien veel rustiger dan bij Angkor. Een bijzondere reisdag, die eindigt bij een vriendelijk gastgezin waar je overnacht.

Dag 12: Sambor Prei Kuk – Siem Reap (Angkor Wat)
Na een mooie rit komen we aan in Siem Reap, een ontspannen plaatsje met een gezellige sfeer en lekker eten. Maar natuurlijk kom je hier voor Angkor Wat, de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk dat in de 8e eeuw na Christus werd gesticht en zich uitstrekte tot Zuid-Vietnam en China. Eeuwenlang was het bestaan van deze stad niet veel meer dan een mythe. Tot een Franse expeditie de ruïnes begin 18e eeuw, overwoekerd door jungle, ontdekte! Ooit lag hier een levendige miljoenenstad vol houten huizen. Deze staan niet meer overeind, maar de tempels zijn nog altijd een bezienswaardigheid van wereldniveau.

Dit is Fair weg volgens Baobab: Ga mee kijken bij een bijzonder project. Op initiatief van een van onze reisbegeleiders steunen wij een school in een dorp vlakbij Siem Reap. Niet alleen krijgen de kinderen daar scholing, er wordt ook gezorgd voor medische hulp en begeleiding. Broodnodig, want in deze regio wonen de allerarmsten van Cambodja die geen profijt hebben van de nabijheid van het beroemde Angkor. Je bezoek zal je nog lang bijblijven.

Nota bene
Als de school gesloten is, bijvoorbeeld omdat het vakantie is, ontmoeten we de dorpskinderen onderweg.

Dag 13-15: Siem Reap
Je hebt drie volle dagen de tijd om naar de tempels van Angkor, in de tropische jungle ten noorden van Siem Reap, te gaan. De beroemdste tempel, Angkor Wat, heeft een hindoeïstische achtergrond, in Angkor Thom is de boeddhistische invloed overduidelijk. Als je denkt dat je alles hebt gezien, neem dan nog een kijkje bij de Ta Prohm-tempel. Deze tempel is zoveel mogelijk in de staat gehouden waarin hij door de Fransen werd aangetroffen: gigantische woudreuzen houden de muren en daken van de tempel in een vernietigende greep. Overal zie je hun meterslange wortels doorheen kronkelen. Een schitterend gezicht! Tegen de schemering kun je vanaf de hooggelegen Bakheng tempel over de bosrijke omgeving uitkijken en heb je een prachtig uitzicht over het Angkor Wat complex.

Dag 16: Siem Reap – Battambang
Het landschap onderweg naar Battambang is schitterend, dus stap je vandaag vaak uit om rond te kijken. Fair weg volgens Baobab bezoek je onderweg de Artisans d’Angkor Silk Farm waar je meer leert over de Cambodjaanse zijdeproductie. Neem je een lapje mee? In Battambang is de koloniale Franse architectuur het best bewaard. In veel van die koloniale huizen zitten nu leuke winkeltjes en restaurants. Heel gezellig en je kunt hier lekker Cambodjaans eten.

Dag 17: Battambang
Dit is Fair weg volgens Baobab: je kunt er vandaag ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan een circusschool. Zwerfkinderen worden hier opgevangen en krijgen de hele dag les in acrobatiek, trapeze, goochelen en jongleren. Zo kunnen ze echte circusartiesten worden en leren ze, in de veilige omgeving van de circusschool, omgaan met risico’s. Veel beter natuurlijk dan in angst op straat leven waar zich bovendien vaak onveilige situaties voordoen. Een aantal kinderen geeft inmiddels zelf les op de school. Andere kinderen worden regelmatig uitgenodigd om in verschillende landen op te treden. Met je bezoek steun je dit bijzondere initiatief.

Facultatieve excursies
Battambang en omgeving
Ga vandaag mee met onze gids en maak kennis met Battambang en omgeving. De heuvels zijn begroeid met sinaasappels en ananas, en het groen van de rijstvelden is oogverblindend. Je ziet de mooiste ruïnes en er liggen hier heel wat resten van Khmer-tempels waar vrijwel geen toerist komt.

Dag 18: Battambang – Koh Chang
Vandaag vertrekken we naar Koh Chang, ook wel Elephant Island genoemd. Dit tropische eiland heeft watervallen, witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee.

Dag 19: Koh Chang
Je hebt een volle dag om van het strand te genieten. Koh Chang is een rustig eiland met brede zandstranden. Natuurlijk kun je hier prima op een bedje liggen, maar prachtig snorkelen en duiken tussen de grillige koraalformaties en kleurige tropische vissen kan hier ook.

Dag 20: Koh Chang – Bangkok, terugvlucht
Na een mooie rit kom je aan in Bangkok en heb je de hele dag de tijd om je laatste souvenirs te kopen. En misschien organiseert je reisbegeleider wel een afscheidsdiner. Aan het einde van de avond brengen we je naar het vliegveld voor je terugvlucht naar Nederland. Je prachtige reis zit erop.

Dag 21: Aankomst
Vandaag kom je weer aan op Schiphol, einde van een prachtige reis.


Meer informatie of deze reis boeken!

Deze Reis wordt u aangeboden door Baobab Reizen

Afbeelding

Druk en zetfouten voorbehouden!


Plaats reactie

Terug naar “Baobab”