Rondreis Amazing Thailand 15 dgn. va. € 1098

Rondreizen door Thailand aangeboden door Kras Reizen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
reizen
Medewerker
Medewerker
Berichten: 92
Lid geworden op: vrijdag 27 augustus 2010, 12:56

Rondreis Amazing Thailand 15 dgn. va. € 1098

#1 Bericht door reizen » maandag 06 augustus 2012, 12:27

15 dagen vanaf € 1098


• reisduur: 15dagen
• prijs vanaf € 1095 (p.p. bij 2 personen/ dagen)
• vliegreis Amsterdam-Bangkok v.v. met Eva Air
• luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• rondreis per touringcar en (nacht)trein zoals beschreven
• lokale Nederlandssprekende reisleiding (dag 2 t/m 12)
• 1 nacht verblijf in de nachttrein
• 9 of 12 nachten verblijf in een kamer met bad of douche en toilet in 3-/4-sterren hotels zoals vermeld in het dagprogramma (of andere hotels met dezelfde classificatie) in of nabij de genoemde plaatsen
• 13 x ontbijt en 6 x lunch
• beschreven excursieprogramma

Deze reis boeken!


Dagprogramma:
1e dag - Amsterdam - Bangkok
We vliegen comfortabel van Amsterdam naar Bangkok.

2e dag - Bangkok
Na aankomst in Bangkok staat de touringcar klaar voor de transfer naar het hotel waar u de eerste 3 nachten in het Golden Tulip Sovereign hotel doorbrengt. Buitengewoon boeiend is het dagelijkse leven op straat. Temidden van het drukke verkeer (er zijn ca. 3,4 miljoen auto’s en ca. 3 miljoen bromfietsen) vinden we op iedere hoek van de straat de traditionele eetkarretjes. We ervaren al dat de bevolking van Bangkok (net als in de rest van het land) zeer vriendelijk is. Niet voor niets heeft het land als bijnaam ’het Land van de Eeuwige Glimlach’.

3e dag - Bangkok
Na het ontbijt maken we een wandeling over de sfeervolle groente- en fruitmarkt. Ook nemen we een kijkje tussen de talloze bloemen op de kleurrijke bloemenmarkt, de grootste van Thailand. Daarna gaan we naar één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Thailand, het Grand Palace met zijn Wat Phra Keo tempel. De middag is ter vrije besteding. U kunt facultatief deelnemen aan een excursie met bezoek aan Chinatown dat zich kenmerkt door nauwe steegjes en karakteristieke theehuizen daarna gaat u een tocht door de kanalen (klongs) van Bangkok maken. Het is buitengewoon fascinerend om het dagelijkse leven op en langs het water te aanschouwen.

4e dag - Bangkok
Een vrije dag. De liefhebbers kunnen deelnemen aan een facultatieve fietstocht door het echte Bangkok. In de bijna autovrije omgeving passeert u wuivende palmen, kleine tempels en bananenbomen. Of kiest u voor de 'Floating Market' een drijvende markt, waar bijna alles te krijgen is.

5e dag - Bangkok - River Kwai
Vandaag verlaten we vroeg in de morgen Bangkok. We stappen op een lokale trein van Wong Wiang Yai naar de fishermans' port of Mahachai. Hier bezoeken we de lokale vismarkt. We vervolgen onze weg naar Kanchanaburi waar we de lunch nuttigen in een lokaal restaurant. Het restaurant is gelegen nabij de beroemde Bridge on the River Kwai en het War Cemetry, bezienswaardigheden die tijdens deze reis niet mogen ontbreken! Optioneel kunt u zelfs een boottochte maken over de River Kwai. We verblijven in Kanchanaburi in het hotel Mida Resort. Reisafstand ca. 130 km.

6e dag - Ayutthaya - Phitsanulok
We vervolgens onze weg naar het noorden. De eerste stop maken we in de oude stad Ayutthaya, die van 1350 tot 1767 als hoofdstad van Thailand fungeerde. De ruïnes en tempels in deze fraaie stad, die nog steeds de sfeer uit de glorietijd uitstraalt, maken op veel bezoekers grote indruk. We bezoeken hier de Wat Phra Sri Samphet-tempel met zijn ernaast gelegen ruïne­complex. Na de lunch gaan we verder naar Phitsanulok, gelegen aan de rivier de Nan, waar talloze woonboten en drijvende restaurants langs de oever liggen. De avond is ter vrije besteding. De aankomende nacht verblijven we in Ruean Phae Royal Park hotel. Reisafstand ca. 430 km.

7e dag - Phitsanulok - Sukothai - Chiang Rai
We gaan naar de oude stad Sukothai, vroeger een kosmopolitisch koninkrijk met vele verschillende bevolkingsgroepen, die elk hun eigen stempel op de stad hebben gedrukt. We bezoeken onder meer het prachtig aangelegde Historical Park met immense boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Na de lunch in een lokaal restaurant volgen we in de middag een mooie bergachtige route naar Chiang Rai waar we in de late namiddag arriveren. De komende twee nachten verblijven we hotel Rimkok Resort. Reisafstand ca. 415 km.

8e dag - Akha en Yao-bergstammen & Gouden Driehoek
Vandaag maken we in het Mae Salong gebergte kennis met de Akha- en Yao-bergstammen. Deze kleur- en traditierijke volken leven in de ruige bergen van Noord-Thailand en hebben hun primitieve levenswijze op opmerkelijke wijze gehandhaafd. Vervolgens gaan we naar de beruchte ’Golden Triangle’ (Gouden Driehoek) aan de brede Mekong-rivier, waar Birma, Laos en Thailand samenkomen. Dit is de plek waar de opiumteelt enige tijd geleden nog flink bloeide. De overheid heeft zich enorm ingezet om de bergstammen ertoe te brengen om andere gewassen te verbouwen en in de loop der jaren zijn al vele opiumvelden vernietigd. Na de lunch in een restaurant aan de rivier, maken we ’s middags een boottocht over de Mekong-rivier, via de oevers van Laos naar Thailand. Na de boottocht gaan we terug naar Chiang Rai. Optioneel kunt u vandaa gook de Long Nceck Karen stammen bezoeken. Reisafstand ca. 60 km.

9e dag - Chiang Rai - Chiang Mai
Via de prachtige Doi Sakhet Highway rijden we vanochtend naar Chiang Mai. Onderweg staat een lunch op het programma. In de middag bezoeken we de handvaardigheidindustrie (o.a. parasolbeschilderingen) en de zijde-industrie. We verblijven gedurende twee nachten in het Park hotel. Reisafstand ca. 180 km.

10e dag - Chiang Mai
Aan het eind van de ochtend bezoeken we een orchideeënkwekerij met de prachtigste inheemse soorten en kruisingen. Hier lunchen we. In de middag bekijken we één van de mooiste tempels in Thailand, de Doi Suthep-tempel, prachtig gelegen in de bergen. Als we de 300 treden, geflankeerd door slangen met drakenkoppen, hebben bewandeld, worden we beloond met een prachtig uitzicht over de stad Chiang Mai en de groene valleien. Reisafstand ca. 80 km.

11e dag - Chiang Mai - Bangkok
U kunt het lekker rustig aan doen. Wat dacht u van zwemmen of shoppen (u kunt hier mooie zijde aanschaffen)? Of kiest u voor de facultatieve fietstocht (halve dag), waarbij u op een sportieve manier kennismaakt met het zuidelijke, landelijke gedeelte van Chiang Mai? De mooie route voert u langs de oevers van de Ping-rivier, over smalle lokale weggetjes en door de prachtige natuur. Onderweg stops bij onder meer de tempelruïnes van Lanna en een Chinese tempel. In de namiddag nemen we de slaaptrein terug naar Bangkok. Reisafstand ca. 695 km.

12e t/m 14e dag - Bangkok - Cha-Am
In de vroege ochtend rijdt de trein Bangkok binnen (gedurende speciale periodes of indien de trein niet rijdt, bijv tijdens Thaise feestdagen, kan het voorkomen dat dit traject per bus wordt afgelegd met een extra hotelovernachting). Op het station staat de touringcar gereed om naar de badplaats Cha-Am te gaan, alwaar we de laatste dagen van de reis ontspannen kunnen doorbrengen (ca. 200 km). U zult zich hier uitstekend vermaken op het lange en brede witte zandstrand. De laatste nachten verblijven we in het luxe ****+ hotel Grand Pacific Sovereign aan het strand!

15e dag - Bangkok - Amsterdam
In de ochtend worden we naar de luchthaven van Bangkok gebracht, vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam


Meer informatie of deze reis boeken!

Deze Reis wordt u aangeboden door Kras Reizen

Afbeelding

Druk en zetfouten voorbehouden!


Plaats reactie

Terug naar “Kras Reizen”